| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας
Ενημερωθείτε για ...
«Να φτιάξουμε μια πόλη, να τη ζηλεύουν όλοι»

epaggelmaties1

Την επιδίωξη της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», που αποτελεί προσδοκία όλων των Καλαματιανών, «να φτιάξουμε μια πόλη, να τη ζηλεύουν όλοι» ανέλυσε το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαΐου, σε πολλές δεκάδες εμπόρων και επαγγελματιών, ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Στην παλιά αίθουσα του Επιμελητηρίου, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ του Δημάρχου και των επαγγελματιών, οι οποίοι έθεσαν πλήθος θεμάτων και έλαβαν κατάλληλες απαντήσεις από το Δήμαρχο, σε μια συνάντηση που διήρκεσε περί τις δυόμισι ώρες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, που απέφεραν καρπούς, για Δήμο νοικοκυρεμένο, πλεονασματικό, που υποστηρίζει το συνάνθρωπο της ανάγκης. Χάρις, δε, στην οικονομική του υγεία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μικρά και μεγάλα έργα. Ταυτόχρονα, με συντονισμένες ενέργειες αξιοποιεί τα Κοινοτικά προγράμματα, για τη διενέργεια παρεμβάσεων που αλλάζουν το πρόσωπο της Καλαμάτας και των Τοπικών Διαμερισμάτων, αυξάνοντας την ελκυστικότητά τους.

epaggelmaties
Ο Π. Ε. Νίκας αναφέρθηκε, επίσης, στη διοργάνωση από το Δήμο Καλαμάτας πλήθους εκδηλώσεων κάθε χρόνο, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας. Εκδηλώσεις όπως η Λευκή Νύχτα, το Καλαματιανό Καρναβάλι, η έκθεση Άρτος – Οίνος - Έλαιον, η Ανθοκομική Έκθεση προβάλλουν την πόλη και την περιοχή μας, τα προϊόντα μας και προσελκύουν επισκέπτες, κάτι που αποβαίνει προς όφελος των επαγγελματιών και των εμπόρων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναπλάσεων σε οδούς, σε συνέχεια της πετυχημένης ανάπλασης στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και εκείνων με τις οποίες ολοκληρώνεται ο μεγάλος πεζόδρομος από το Κάστρο μέχρι την Παραλία (σε φάση αποπεράτωσης βρίσκεται το έργο στη Φαρών και στην Πλάτωνος, ενώ απομένει προς κατασκευή η παρέμβαση στα «Ουζάκια»). Επίσης, έγινε διάλογος σχετικά με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και άλλα συναφή θέματα και ο Δήμαρχος – μεταξύ άλλων – τόνισε: «Συμφωνώ να συνδιαμορφώνουμε τους κανόνες, αλλά μετά να τους τηρούμε».

ΝΙΚΑΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 5
Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο, ακόμη, αναφορικά με την ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Δημοτική Αρχή για ανάδειξη του παραλιακού μετώπου (παραθαλάσσιο πάρκο, καθαίρεση αποθηκών στο λιμάνι, εκσυγχρονισμός του λιμένα με πρώτο μέλημα την εκβάθυνση της λεκάνης του κ.ά.), τονίζοντας πως μέσα σε 5 μήνες από τότε που ο Δήμος ανέλαβε το Λιμενικό Ταμείο, έφυγαν τα σαπιοκάραβα. Τόνισε, δε, ότι πρώτος στόχος των Καλαματιανών πρέπει να είναι η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, ο οποίος αναδεικνύει μια θαυμάσια παραλία και ενοποιεί τα ξενοδοχεία, θα ωφελήσει δε πολύ την Καλαμάτα.

epaggelmaties2

 
Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας στο Επιμελητήριο και στο Νοσοκομείο

epimelitirio

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και συναντήθηκε, παρουσία υποψηφίων της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», με τον Πρόεδρο Δημήτρη Μανιάτη και τον Β΄ Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Μπομπόνη.
Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης, αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου, αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην παραλιακή ζώνη, λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών, καθώς και κυκλοφοριακής ευταξίας στην πόλη μετά τη λειτουργία του περιμετρικού, η οποία συναρτάται άμεσα με την τουριστική κίνηση και την ελκυστικότητα της περιοχής. Ο Δήμαρχος ανέλυσε παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την τουριστική ανάπτυξη στην πόλη και το Δήμο Καλαμάτας.

epimelitirio1
Ο Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο άσκησης του ρόλου καθενός, συνεργάζονται πολύ καλά και εξετάσθηκαν τρόποι διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας αυτής.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή Γιώργο Μπέζο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς και συνοδούς τους.

nosokomeio1

nosokomeion

 
Στην πλατεία Μαυρομιχάλη ο Π. Ε. Νίκας

mauromixali1

Στην πλατεία Μαυρομιχάλη, ανάμεσα σε πολίτες με καταγωγή από τη Μάνη κατά κύριο λόγο, βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Ο Δήμαρχος ανέλυσε παραμέτρους των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα το επίτευγμα: Δήμος νοικοκυρεμένος, πλεονασματικός, που έχει τη δυνατότητα να στέκεται πλάι στο συνάνθρωπο της ανάγκης. Ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν την Καλαμάτα, διευκολύνουν τη ζωή των δημοτών, ενώ καθιστούν την πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα πιο ελκυστικά για τους επισκέπτες.

mauromixali2

Στη συγκέντρωση παρευρέθη και ο Σωτήρης Φωτέας, γιος του αείμνηστου πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας, ο οποίος κάλεσε τους Καλαματιανούς να στηρίξουν τον Παναγιώτη Νίκα και να του δώσουν μία τρίτη θητεία για να φέρει την Καλαμάτα στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας. Ο κ. Κώτσηρας απηύθυνε χαιρετισμό και δεσμεύθηκε, απαντώντας θετικά σε σχετική προτροπή του Δημάρχου, ότι θα βοηθήσει – εφόσον εκλεγεί – την Καλαμάτα, στην προσπάθειά της να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

mauromixali3

Ακολούθως, φίλοι και υποστηρικτές του Δημάρχου εξέφρασαν την αγάπη και στήριξή τους στο πρόσωπό του, προσφέροντας ένα μεζέ και κρασί σε παρακείμενο κατάστημα, για να του ευχηθούν καλή επιτυχία στις εκλογές της 18ης Μαΐου.

mauromixali

 
Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

istorikokentro1

Το πρωί του Σαββάτου 10 Μαΐου, ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολλές δεκάδες πολιτών που έκαναν τις αγορές τους και καταστηματάρχες. Στο Ιστορικό Κέντρο έχει πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για την ανάδειξη της πιο γραφικής γειτονιάς της Καλαμάτας μέσω αναπλάσεων. Επίσης, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις προστατεύονται τα πεζοδρομημένα τμήματα από τα τροχοφόρα, είτε με τοποθέτηση μεγάλων γλαστρών είτε με μεταλλικές διατάξεις τύπου Π. Το κοινό κινείται με άνεση και ασφάλεια, πλέον, οι δε καταστηματάρχες ζήτησαν την εφαρμογή αναλόγων παρεμβάσεων και σε άλλες οδούς.

Σε συζήτηση που προκάλεσαν, μάλιστα, οι καταστηματάρχες της οδού Αιπύτου, ο Δήμαρχος ανέλυσε τις εναλλακτικές λύσεις και ζήτησε τις προτάσεις των εμπόρων και επαγγελματιών, στις οποίες αυτοί θα καταλήξουν μετά από διαβούλευση. Ανάλογη διαδικασία προγραμματίζεται και για την αναβάθμιση της πλατείας Όθωνος.

istorikokentro


Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από υποψηφίους της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», περπάτησε στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μιλώντας με διαβάτες και καταστηματάρχες και δεχόμενος ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής 18ης Μαΐου. Ο Π. Ε. Νίκας ευχαριστούσε για τις ευχές και τόνιζε πως απαιτείται αγώνας μέχρι την τελευταία στιγμή, για την καθοριστική ενίσχυση της «Πρωτοβουλίας», ώστε να συνεχίσει τις μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις της για τη νεολαία, για το συνάνθρωπο της ανάγκης, για ένα Δήμο οικονομικά υγιή στην υπηρεσία του πολίτη, για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, επί της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού 11, ο Δήμαρχος συνέχισε τις επαφές του με πολίτες και αργότερα παρέστη σε μικρή συνεστίαση, που παρέθεσε καταστηματάρχης της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Εκεί, συνάντησε και την υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Τομαή, την οποία καλωσόρισε στην Καλαμάτα και της ευχήθηκε καλή επιτυχία. Στην Κεντρική Αγορά, στο Δήμαρχο ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές δεκάδες πολίτες και καταστηματάρχες.

kak

kak1

 
Συζήτηση με κατοίκους του Πλατέος

«Για τα προσεχή χρόνια, η εκτίμησή μου είναι ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα έχουμε ενότητα και ότι δε θα φτάσουμε σε ακρότητες. Γι' αυτό ποτέ δεν συγκρούομαι, δεν αντιπαρατίθεμαι ακραία. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν». Την ανάγκη ενότητας και συστηματικής εργασίας για ένα καλύτερο αύριο τόνισε ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, το βράδυ της Παρασκευής 9 Μαΐου, μιλώντας σε πολίτες της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος. Ο Π. Ε. Νίκας επεσήμανε πως το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» απαρτίζεται από 200 άτομα με διαφορετικές ιδεολογίες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, που τα ενώνει «ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να βοηθήσουμε την περιοχή μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

platu1

«Επιδίωξή μου είναι ένας νοικοκυρεμένος Δήμος, ζωντανός, φερέγγυος, οικονομικά βιώσιμος», συνέχισε ο Π. Νίκας, τονίζοντας πως αυτό το πέτυχε η Δημοτική Αρχή, παρά τα μεγάλα ποσά που δαπάνησε για τα απορρίμματα δεδομένου ότι η Καλαμάτα δε διαθέτει ΧΑΔΑ, παρά τα δάνεια από τους πρώην Δήμους Θουρίας, Άριος και Αρφαρών συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ τα οποία εξοφλήθηκαν, παρά τη μείωση πόρων κατά 65% - 70%. «Αν ρίξουμε το Δήμο έξω, σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να υπάρξει αύξηση φόρων. Πρέπει να προστατεύσουμε την ακίνητη περιουσία», επεσήμανε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η οικονομική ευρωστία του Δήμου Καλαμάτας, χάρις στην οποία μπορεί να κάνει μικρά και μεγάλα έργα, επιτεύχθηκε χωρίς αύξηση δημοτικών τελών και φόρων.

Η αγωνιστικότητα της Δημοτικής Αρχής και η υγιής οικονομική θέση του Δήμου, είχαν ως αποτελέσματα τη διαχείριση των απορριμμάτων με κομποστοποίηση που έλυσε το πρόβλημα, την κατασκευή μεγάλων έργων, τη συμπαράσταση στο συνάνθρωπο της ανάγκης και της δυστυχίας, την αξιοποίηση Κοινοτικών πόρων για παρεμβάσεις στην Καλαμάτα και τις γειτονιές της, αλλά και σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα. Ιδιαίτερα στάθηκε ο Π. Νίκας στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και του περιμετρικού Καλαμάτας, που ενοποιούν τον περιαστικό χώρο από τα Αρφαρά μέχρι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Για το θέμα της παραβατικότητας μερίδας αθιγγάνων, που τέθηκε από κατοίκους, ο Δήμαρχος τόνισε ότι απαιτείται εθνική πολιτική. Ανέφερε ακόμη πως η Δημοτική Αρχή κατεδάφισε σε δημοτικό οικόπεδο στα Παλιάμπελα Καλαμάτας 14 παράνομους οικίσκους που είχαν ανεγείρει αθίγγανοι, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει τη φοίτηση παιδιών αθιγγάνων στα σχολεία με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παροχή δεκατιανού κ. ά. «Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν στην κοινωνία και να λειτουργήσουν», επεσήμανε ο Π. Νίκας, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να διαχειριστεί την Μπιρμπίτα, με μετεγκατάσταση εκεί των αθιγγάνων, παρέχοντάς τους κατάλληλη υποστήριξη.

Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο Πλατύ, τονίζοντας ότι το ιπποδρόμιο αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο γι' αυτήν την Τοπική Κοινότητα και – σε συνέχεια των έργων που έχει εκτελέσει εκεί ο Δήμος - θα αναβαθμισθεί περαιτέρω μέσω προγράμματος LEADER, όπου έχει ήδη ενταχθεί, με έργο προϋπολογισμού 116.950 €. Παρέμβαση αναβάθμισης θα γίνει και στο γήπεδο Πλατέος, μετά την παραχώρησή του κατά χρήση στο Δήμο από τον Α.Ο. Ατρόμητο.
Ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες επί διαφόρων ζητημάτων, κατά τη διάρκεια του οποίου αναπτύχθηκε προβληματισμός και αναζητήθηκαν οι βέλτιστες λύσεις για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και θέματα καθημερινότητας.

platu

 
Συνάντηση Π. Ε. Νίκα με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων

Ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας, σε εκδήλωση απολογισμού του έργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαΐου.

politistikoisullogoi1

Στη συνάντηση αυτή, ο Παναγιώτης Ε. Νίκας συζήτησε με δεκάδες ανθρώπους του Πολιτισμού σχετικά με την εξακολούθηση διοργάνωσης υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Καλαμάτας, παρά την οικονομική κρίση. Επίσης, ευχαρίστησε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για την αγαστή συνεργασία τους με το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «Φάρις», αλλά και για τη γενικότερη προσφορά τους στην πόλη και το Δήμο.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στις μεγάλες προκλήσεις για το Δήμο μας στον τομέα του Πολιτισμού, που είναι η υγιής λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και η ανακήρυξη της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

politistikoisullogoi

 
Τη Μικρή Μαντίνεια επισκέφθηκε ο Π. Ε. Νίκας

mantineia1

Διάλογο με πολίτες της Μικρής Μαντίνειας είχε το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Στο κτήριο που παλιότερα στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο Μικρής Μαντίνειας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής σ' αυτήν την Τοπική Κοινότητα, όπως το έργο προστασίας των ακτών από τη διάβρωση, με κόστος 1.004.000 ευρώ, στη στερέωση του πύργου Καπετανάκη, στις ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις, στις επεκτάσεις αγωγών ύδρευσης, καθώς και στην υποστήριξη εκδηλώσεων, στις οποίες πρωτοστατούν οι δραστήριοι σύλλογοι της περιοχής.

mantineia3

Ο Π. Νίκας ανέλυσε την πολύχρονη και πολύμοχθη προσπάθεια, που έφερε το κληροδότημα Παναγιώταρου στο Δήμο Καλαμάτας. Το κληροδότημα αυτό θα αποτελέσει μοχλό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Δήμαρχος έκανε ακόμη λόγο σχετικά με την προσπάθεια του Δήμου για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης Μικρής Μαντίνειας, τονίζοντας πως μετά την έγκριση του σχεδίου πόλεως, ο Δήμος - με δάνειο που έχει λάβει - θα προβεί σε χρηματοδότηση της εκπόνησης πράξης εφαρμογής.
Οι παραπάνω δράσεις και παρεμβάσεις δεν θα ήταν δυνατές, χωρίς ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, πλεονασματικό κατά 6,5 εκατ. ευρώ, φερέγγυο, που αξιοποιεί στο έπακρο τους Κοινοτικούς πόρους για την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων.
Ακολούθησε διάλογος με τους δημότες, στον οποίο κατατέθηκαν προβληματισμοί και αξιολογήθηκαν λύσεις για θέματα ενδιαφέροντος όχι μόνο της Μικρής Μαντίνειας, αλλά και του Δήμου Καλαμάτας συνολικά.

mantineia

 
Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας επισκέφθηκε το Ασπρόχωμα

asproxoma

Με δεκάδες κατοίκους του Ασπροχώματος είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει, να τους αναπτύξει το έργο της Δημοτικής Αρχής και να αναλύσει τις προτάσεις της για την περίοδο 2014 – 2019 ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαΐου. «Θα σας πω κουβέντες ίσες, τίμιες και αληθινές, όπως κάνω όλη μου τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και περιέγραψε σε αδρές γραμμές τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, που έφεραν αποτέλεσμα, για Δήμο νοικοκυρεμένο, με πλεόνασμα 6,5 εκατ. ευρώ το 2013. Με υγιή οικονομική θέση, ο Δήμος Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να στέκεται στο πλευρό των αδυνάτων με τις Κοινωνικές Δομές του, να πραγματοποιεί μεγάλα και μικρά έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα, διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη και τα Διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και αυξάνουν την ελκυστικότητα της περιοχής μας. Κι όλα αυτά χωρίς αύξηση τελών και παρά τα μεγάλα έξοδα για τα απορρίμματα, καθώς η Καλαμάτα δε διαθέτει ΧΑΔΑ. Κι αυτό το πρόβλημα το επέλυσε, όμως, ο Δήμος Καλαμάτας με διαχείριση των απορριμμάτων, αποτρέποντας την επιβάρυνση του Ασπροχώματος, ενώ τα έργα βελτίωσης της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού θα αναβαθμίσουν καίρια το επίπεδο διαβίωσης στην περιοχή αυτή και συνολικά στο Δήμο.

Asproxwma2

Ο Π. Ε. Νίκας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο Ασπρόχωμα (ασφαλτοστρώσεις [κεντρικός δρόμος – Κοκορόγιαννη], τσιμεντοστρώσεις, κοιμητήριο: συντήρηση και επέκταση – ηλεκτροφωτισμός, ανακατασκευή και ηλεκτροφωτισμός πλατείας Ιερού Ναού Ταξιαρχών, κατασκευή γηπέδου Ασπροχώματος, κατασκευή πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο, αντικαταστάσεις αγωγών ύδρευσης, ανάπλαση οδού Ασπροχώματος από Εκκλησία Ταξιαρχών έως Νέα Είσοδο μέσω LEADER).
Για το σχέδιο πόλεως Ασπροχώματος, ο Δήμαρχος είπε πως εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη και, στη συνέχεια, ο Δήμος διέθεσε τα αναγκαία κονδύλια, αναδείχθηκε εργολήπτης και οδεύει προς ολοκλήρωση η πράξη εφαρμογής. Μέσω του σχεδίου πόλεως, το Ασπρόχωμα θα αναβαθμισθεί καίρια.
Επίσης, ο Π. Νίκας υπενθύμισε στους συγκεντρωθέντες την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την απόφαση να αναλάβει το κράτος την υποχρέωση για έργα ομβρίων αξίας 10 εκατ. ευρώ στην περιοχή Θουρίας, Σπερχογείας και Ασπροχώματος, μέχρι το Νέδοντα (μέσω Νέας Εισόδου).

Asproxoma4

asproxoma1

 
Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας σε επιχειρήσεις: στήριξη της μεταποίησης των αγροδιατροφικών μας προϊόντων

goumas3

goumas2

Επιχειρήσεις αγροδιατροφικών προϊόντων, στην περιοχή της Καλαμάτας, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου και την Τρίτη 6 του μηνός ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. «Αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, επιμένετε να παράγετε, κόντρα στην έλλειψη ρευστότητας, τη γραφειοκρατία και πολλά άλλα εμπόδια. Σας ευχαριστώ και σας επαινώ, διότι τυποποιείτε και εξάγετε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής μας, φέρνοντας πλούτο στον τόπο μας και δίδοντας πολλές θέσεις εργασίας», τόνισε ο Δήμαρχος προς τους επιχειρηματίες, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν στις μονάδες τους.
Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας επισκέφθηκε κατά σειράν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Συκική», την ποτοποιΐα Καλλικούνη με τις διεθνείς διακρίσεις, την τυποποιητική επιχείρηση Γκούμα που αυτήν την περίοδο δραστηριοποιείται στις εξαγωγές πρώιμης πατάτας, την εταιρεία Παπαδημητρίου που τυποποιεί και εξάγει σταφίδα και πολλά καινοτομικά προϊόντα όπως βαλσαμικό ξύδι, μουστάρδες και άλλα, την επιχείρηση Βαλτζή που τυποποιεί και εξάγει σύκα χλωρά σε κομπόστα και ξερά σε σιρόπι, ελιές Καλαμάτας, αγκινάρες και φράουλες, μεταξύ άλλων, καθώς και την οινοποιΐα Τσαβολάκη.

Valtzis3

sikiki2

papadimitriou1

papadimitriou
Η Δημοτική Αρχή έχει καταβάλει προσπάθειες υπέρ των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας, διοργανώνοντας ημερίδα για την κοινή – συνεχή άλεση ελαιοκάρπου, με σκοπούς τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγομένου ελαιολάδου, αλλά και προβάλλοντας διεθνώς το ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ μέσω βιβλίου που εκδόθηκε από μεγάλο βρετανο-αμερικανικό εκδοτικό οίκο ("Olive oil sensory science"). Επίσης, προβάλλει την αγκινάρα Μικρομάνης και τα μήλα Πολιανής και στον προγραμματισμό της περιλαμβάνεται η εξακολούθηση της στήριξης, προβολής και διάδοσης του διατροφικού μας πλούτου, με άμεση ενέργεια τη δημιουργία ιστοσελίδας για την Καλαματιανή εκδοχή της μεσογειακής δίαιτας (έργο ενταχθέν στο πρόγραμμα LEADER). Σημειώνεται πως ο πλούτος αυτός προβάλλεται επίσης με τη μεγάλη ετήσια αγροτική έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» αλλά και με τη συμβολή του Δήμου στην προβολή του τόπου και των προϊόντων μας από Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας.

Valtzis1

tsavolakis

Ο Δήμαρχος συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τους επιχειρηματίες και με εργαζομένους θέματα βελτίωσης της προσβασιμότητας στις επιχειρήσεις, τις παρεμβάσεις του Δήμου για επέκταση των αγωγών λυμάτων μέχρι τη Θουρία, καθώς και την κατασκευή – με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό – έργων διαχείρισης ομβρίων αξίας 10 εκατ. ευρώ από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 5
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.