| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας
Ενημερωθείτε για ...
Σε συνεστίαση στο Ελαιοχώρι ο Π. Ε. Νίκας

Σε συνεστίαση όπου μετείχε πλήθος κόσμου, στο Ελαιοχώρι, παρευρέθη ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, το βράδυ της Κυριακής 4 Μαΐου. Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, ο Δήμαρχος ανέπτυξε με συντομία τις σύντονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, που απέφεραν καρπούς, ώστε ο Δήμος να είναι πλεονασματικός με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η ιδιοκτησία, ο Δήμος να υπηρετεί τους πολίτες – ιδιαίτερα το συνάνθρωπο της ανάγκης και της δυστυχίας - και να εκτελεί μεγάλα και μικρά έργα ακόμη και σε καιρό πτώχευσης της χώρας.

elaioxwri2


Σημείο αναφοράς για το Ελαιοχώρι είναι ο Νικόλαος Πολίτης, ο «πατέρας» της επιστήμης της Λαογραφίας, την προσφορά του οποίου ο Δήμος Καλαμάτας ανέδειξε και θα συνεχίσει να αναδεικνύει. Τούτο επεσήμανε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας πως η Παναγία η Δημιοβίτισσα, αυτή η Ιερά Μονή που υπήρξε και κοιτίδα των εθνικών αγώνων μαζί με τα άλλα μοναστήρια του Ταϋγέτου, μπορεί να γίνει πανελλήνιο προσκύνημα. Η Δημοτική Αρχή θέτει ως προτεραιότητα τα έργα υποδομής για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο μοναστήρι με λεωφορείο. Επίσης, δωρεάν για τη Μονή θα εκδοθεί ένα πολύ ωραίο λεύκωμα με την ιστορία της.

elaioxwri2014

Την παρουσία του Δημάρχου στην εκδήλωση εξήρε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελαιοχωρίου Στέλιος Μάλαμας, τονίζοντας πως «είναι ο πιο εργατικός Δήμαρχος» και επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος Δήμαρχος με το κουράγιο και την εργατικότητα του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα».
Ακολούθησε διάλογος με τους δημότες, στο πλαίσιο του οποίου ο Π. Ε. Νίκας γνωστοποίησε ότι ξεπεράσθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν και αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει επανέναρξη της συγκοινωνίας με λεωφορείο, ανάμεσα στην Καλαμάτα και το Ελαιοχώρι.

elaioxwri3

 
Ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Την Κυριακή 4 Μαΐου, σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, διοργανώθηκε εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ιωάννα Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη και Ζωή Ράπτη.

Ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας παρευρέθη και σε σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε στην Καλαμάτα τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο ζωτικός χώρος της Ελλάδος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι «η μοίρα της Ελλάδος είναι μαζί με τους Ευρωπαίους, μ' αυτούς είμαστε συγγενείς πνευματικά». Εξέφρασε, επίσης, τη χαρά του «διότι πάμε στις ευρωεκλογές με διαδικασίες σταυρού» και επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε μαχητές μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για τα συμφέροντα της Ελλάδος».

eurovouleutes2


Υπογράμμισε, ακόμη, το γεγονός πως αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας εκτελούνται έργα αξίας 220 εκατ. ευρώ, με Κοινοτική χρηματοδότηση και αναρωτήθηκε «από πού θα τα κάναμε αυτά τα έργα εάν δεν ήμασταν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;».

eurovouleutes

Eurovouleutes1

 
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας στη Βέργα

10267768 646428368772761 5304000936155003731 n

Τη Βέργα επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας και συναντήθηκε με κατοίκους αυτής της Δημοτικής Κοινότητας. Ο Δήμαρχος έστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το συνδυασμό της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», προκειμένου να συνεχισθεί το πολύπλευρο έργο της Δημοτικής Αρχής, θεμέλιο του οποίου είναι τα νοικοκυρεμένα οικονομικά του Δήμου, ο οποίος είναι πλεονασματικός κατά 6,5 εκατ. ευρώ.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας στη Βέργα, όπως η πλατεία Ευαγγελίστριας, η κατασκευή πεζοδρομίων και οι τσιμεντοστρώσεις, η δημιουργία ΚΕΠ, η ενίσχυση της συγκοινωνίας με δαπάνες του Δήμου, η ασφαλτόστρωση προς το Παλιό Χωριό της Βέργας, η αποκατάσταση καθίζησης στην Ευαγγελίστρια, οι αντικαταστάσεις αγωγών ύδρευσης και οι επεκτάσεις αγωγών νερού στην Άνω Βέργα. Έκανε λόγο ακόμη για τη δημιουργία του παιδικού σταθμού, καθώς και για το δρόμο μεταξύ Άνω και Κάτω Βέργας, του οποίου η μελέτη εκπονήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και είναι υπό ένταξη.
Ανέφερε ακόμη πως ο Δήμος έλαβε δάνειο για χρηματοδότηση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, εκτιμώντας πως «είμαστε στο τέλος» όσον αφορά στη διαδικασία εκ νέου έγκρισης από το Υπουργείο της μελέτης πολεοδόμησης, για την οποία ζητήθηκαν συμπληρωματικές επιμέρους μελέτες.
Σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο Π. Ε. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος κατέθεσε προσφυγή και ζήτησε από τους πολίτες να μην τρέφουν καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί.
Ακολούθησε συζήτηση επί διαφόρων ζητημάτων που έθεσαν οι δημότες και ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει επιμέρους παρεμβάσεις και θέσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και να ακούσει προβλήματα με σκοπό να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.

10329268 646428382106093 2264246523027225557 n

 
Επίσκεψη στον Άρι

Aris0305 2

Με κατοίκους του Άρι συναντήθηκε και συνομίλησε για πολλά θέματα ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Κατά την επίσκεψή του στον Άρι το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαΐου, ο Π. Ε. Νίκας επεσήμανε μιλώντας στους πολίτες ότι πρεσβεύει την ενότητα, την καταλλαγή και το πνεύμα της συμφιλίωσης. Οι επιλογές αυτές έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία τούτη την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης, καθώς «πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με μειωμένους κατά 70% πόρους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Aris0305 1

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΠΛΕΟΝ

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Παρά τις συνθήκες πτώχευσης της χώρας, ο Δήμος Καλαμάτας έχει να παρουσιάσει μεγάλο έργο. Για παράδειγμα, κατασκευάζεται νέο Δημαρχείο χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημότη. Επίσης, με συνετή διαχείριση και ορθές επιλογές ο Δήμος είναι πλεονασματικός κατά 6,5 εκατ. ευρώ. «Πτωχευμένος Δήμος θα σήμαινε επιβάρυνση της ιδιοκτησίας», τόνισε ο Δήμαρχος.

Το επίτευγμα του πλεονάσματος στο Δήμο Καλαμάτας καθίσταται σημαντικότερο από το γεγονός ότι ο Δήμος αναγκάσθηκε να δαπανήσει μεγάλα ποσά για τα απορρίμματα επί σειράν ετών, καθώς δεν διαθέτει ΧΑΔΑ. Παρόλα αυτά, αντιμετώπισε με επιτυχία το πρόβλημα και το επέλυσε, εφαρμόζοντας διαχείριση των απορριμμάτων με την επιστημονική επίβλεψη του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

 Aris0305 3

Ο Δήμαρχος έκανε, ακόμη, αναφορές στα μεγάλα έργα, όπως ο αυτοκινητόδρομος, καθώς και στις αεροπορικές συνδέσεις με πάνω από 30 πόλεις της Ευρώπης, που αυξάνουν την επισκεψιμότητα και την ελκυστικότητα της Καλαμάτας. Ανέφερε δε ότι σε μερικά χρόνια η Καλαμάτα θα φθάνει μέχρι τα Αρφαρά, με προφανή οφέλη για τις δυτικές περιοχές του Δήμου μας.

Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος Καλαμάτας διεκδίκησε την επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα και απέτρεψε τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, ενώ εξασφάλισε την κατασκευή του περιμετρικού και το Υπουργείο δέχθηκε τις βελτιωτικές προτάσεις του Δήμου για το έργο αυτό.

Ο Π. Ε. Νίκας χαρακτήρισε τις προοπτικές της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας άριστες, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «η Μεσσηνία είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής ανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει και αγροτική ανάπτυξη».

aris0305

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙΟΣ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε συνοπτικά σε έργα στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Άριος όπως εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, έργα ύδρευσης και τσιμεντοστρώσεις, καθώς και στην ολοκλήρωση της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Άριος, με προσθήκη 2 αιθουσών και χώρων υγιεινής. Πολλά έργα στην περιοχή είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα LEADER, όπως το έργο άρδευσης Αλωνίων & Άμμου, η συντήρηση του κτηρίου του πρώην Συνεταιρισμού Άριος που θα ολοκληρωθεί εντός του 2014, η μετατροπή του κτηρίου Δαγρέ σε εκθετήριο στο Αριοχώρι και η βελτίωση του αποστραγγιστικού χάνδακα Ρίνα.

Από πολίτες, στο διάλογο που ακολούθησε, τέθηκαν διάφορα θέματα, όπως η ασφάλεια της περιοχής και η παραβατικότητα μερίδας αθιγγάνων. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή πρωτοστάτησε στο ζήτημα και επέβαλε τη νομιμότητα στα Παλιάμπελα Καλαμάτας, καθώς προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και πέτυχε την έκδοση απόφασης, μετά την οποία κατεδάφισε 14 παράνομα οικήματα αθιγγάνων σε δημοτικό χώρο. Ο Π. Νίκας τόνισε πως, παράλληλα με τη φροντίδα της για την ευπαθή αυτή ομάδα (πρόγραμμα εκπαίδευσης, παροχή δεκατιανού, κοινωφελής εργασία κ.ά.), η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να επιζητεί την εμπέδωση της νομιμότητας. Δεν έχει, όμως, τα μέσα για να συμβάλει η ίδια σ’ αυτό, καθώς η Δημοτική Αστυνομία δυστυχώς καταργήθηκε.

Ακολούθησε διάλογος επί διαφόρων ζητημάτων της καθημερινότητας, ενώ οι πολίτες ενημέρωσαν το Δήμαρχο για διάφορα θέματα και έλαβαν απαντήσεις σε ερωτήματά τους.

 
Ο Δήμαρχος συζήτησε με κατοίκους στις Γουλιμίδες

goulimides0305 

Εποικοδομητική συζήτηση, που κάλυψε πολλά ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν τους πολίτες και μάλιστα στην καθημερινότητά τους, είχε χθες βράδυ, Παρασκευή 2 Μαΐου, ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, με πολίτες στην περιοχή Γουλιμίδες.
Ο Δήμαρχος ανέπτυξε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για Δήμο νοικοκυρεμένο, η οποία απέφερε αποτελέσματα: σε εποχή ουσιαστικής πτώχευσης της χώρας ο Δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός, παρά τη μεγάλη μείωση πόρων κατά 65% - 70% και παρά τις μεγάλες δαπάνες για τα απορρίμματα, το πρόβλημα διαχείρισης των οποίων κατόρθωσε να επιλύσει χωρίς κρατική βοήθεια. Η καλή διαχείριση και η αξιοποίηση στο έπακρο των Κοινοτικών πόρων οδήγησαν στην κατασκευή έργων, μεγάλων και μικρών, στην Καλαμάτα και στις γειτονιές της, αλλά και στα Τοπικά Διαμερίσματα. Επίσης, έδωσαν τη δυνατότητα στο Δήμο να σταθεί δίπλα στο συνάνθρωπο της ανάγκης, μέσα από τις Κοινωνικές Δομές που διαμόρφωσε και διατηρεί.
Ο Π. Ε. Νίκας αναφέρθηκε, ακόμη, στην προσπάθεια του Δήμου να γίνει Δημοτικό το Λιμενικό Ταμείο, κάτι που κατορθώθηκε. Μέσα σε ελάχιστους μήνες τα σαπιοκάραβα έφυγαν από το λιμάνι και ο Δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα παρέμβασης στο θαλάσσιο μέτωπο, στην Ανατολική και τη Δυτική Παραλία και καθ' όλο το μήκος της ακτής στην περιφέρειά του.

goulimidesnew

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή της Καλαμάτας δυτικά του Νέδοντα, όπως οι Γουλιμίδες. Ο Δήμαρχος στάθηκε σε έργα αποχέτευσης και ύδρευσης που κατασκευάσθηκαν, καθώς και στο γεγονός ότι αναλαμβάνει το κράτος τη χρηματοδότηση για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα, κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού και της Νέας Εισόδου Καλαμάτας. Τόνισε, δε, ότι το μεγαλύτερο έργο για τη δυτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας θα είναι η κατασκευή του οδικού τμήματος Ριζόμυλος – Καλαμάτα σε απόσταση περί τα 500 μέτρα από την ακτή, που θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία.
Ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες, με ερωταπαντήσεις που κάλυψαν ευρεία θεματολογία και συνέτειναν ουσιαστικά στην πληροφόρηση των δημοτών για τη δράση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και σε εκείνη του Δημάρχου για ζητήματα που τους απασχολούν.

goulimides03051

goulimides030502

 
Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιεροθέου του Ιβηρίτη

dt305

Στην Καλαμάτα, τη γενέτειρά του, επέστρεψε ο Όσιος Ιερόθεος ο Ιβηρίτης, ένας Καλαματιανός Άγιος της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Ο Άγιος γεννήθηκε το 1686 στην Καλαμάτα, χρονιά κατά την οποία μαρτύρησε ένας άλλος Καλαματιανός Άγιος, ο Ηλίας ο Αρδούνης. Σε μικρή ηλικία έφυγε από τη γενέτειρα πόλη και μετέβη στο Άγιον Όρος, στο Μοναστήρι των Ιβήρων, όπου χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος. Απέκτησε σημαντική μόρφωση στη Μόσχα, το Βουκουρέστι και τη Βενετία μεταξύ άλλων, επιδόθηκε στη μοναχική άσκηση, καταπολέμησε αιρετικές δοξασίες, συνέγραψε θεολογικά συγγράμματα και κατόπιν παρακλήσεως των κατοίκων της Σκοπέλου, μετέβη στο νησί αυτό όπου συνέστησε σχολείο και δίδαξε σε αυτό επί πολλά έτη, ενώ διετέλεσε και ιεροκήρυκας. Έζησε βίο οσιακό και εκοιμήθη εν ειρήνη.

Κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, η Ιερά Μονή Ιβήρων ανταποκρίθηκε θετικά και ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ με τη συνοδεία του μετέφεραν την Τίμια Κάρα του Οσίου προς αγιασμό των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Η μεταφορά της Κάρας του Αγίου, που θα εκτίθεται σε προσκύνηση μέχρι το πρωί της Κυριακής 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συνάξεως των 12 Αγίων της Μεσσηνίας. Η εορτή τελείται απόψε Σάββατο 3 Μαΐου με πανηγυρικό Εσπερινό και αύριο Κυριακή με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, ακολουθούμενη από λιτανεία, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής.
Ο Δήμαρχος παρέστη στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιεροθέου του Ιβηρίτη το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαΐου, στο Ναό της Υπαπαντής και στη δοξολογία που ακολούθησε. Τιμές στον Άγιο απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

dt3051

dt3052

osios

osios1

 
Έχουμε Δήμαρχο... Συνεχίζουμε!

Κυκλοφόρησε το φυλλάδιο του Συνδυασμού μας. Το φυλλάδιο περιέχει το σημαντικό έργο - σε εποχή κρίσης - και το πρόγραμμα μας και διανέμεται μέσω του εκλογικού κέντρου και των υποψηφίων μας.

fylladio pnikas

 
Επίσκεψη στην ΑΓΡΟΒΙΜ: ενδιαφέρον για τη στήριξη των ποιοτικών αγροτικών μας προϊόντων

gyfteas 3

Το εργοστάσιο της ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ (Αγροτική Βιομηχανία Μεσσηνίας), μιας μεγάλης τυποποιητικής και εξαγωγικής μονάδας ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας, η οποία εδρεύει στην περιφέρεια της Καλαμάτας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Μαΐου 2014 ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας. Τον υποδέχθηκαν εκ μέρους της Διοικήσεως της εταιρείας ο ιδρυτής Ανδρέας Γυφτέας, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Γυφτέας και η αδελφή του Τζένη, αντιπρόεδρος, ενώ παρίστατο ο αδελφός του ιδρυτή Ηλίας Γυφτέας.

gyfteas 1 gyfteas 2

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της εταιρείας, για τα προϊόντα που τυποποιεί και διαθέτει στην εσωτερική και παγκόσμια αγορά όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές και σύκα, καθώς και για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις η περιορισμένη ρευστότητα εκ μέρους των τραπεζών και οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις. Λόγος έγινε, επίσης, σχετικά με τις ευκαιρίες εργασίας που παρέχει η αγροτική οικονομία, καθώς και για την αποδοχή των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων διεθνώς, τα οποία γίνονται ευμενώς δεκτά για την ποιότητά τους, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω αυξημένου κόστους εξαιτίας έλλειψης οικονομιών κλίμακος και περιορισμένης ρευστότητας των επιχειρήσεων, όπως και εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

gyfteas

Ο Π. Ε. Νίκας τόνισε τη σημασία που δίδει ο Δήμος Καλαμάτας στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς στην περιοχή μας η αγροτική οικονομία διαδραματίζει βασικό ρόλο για την παροχή εισοδήματος σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό. Η Καλαμάτα είναι γνωστή παγκοσμίως χάρη στις ελιές και το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα και ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη των προϊόντων αυτών, όπως:
 - η ημερίδα που διοργάνωσε για τη συνεχή – κοινή άλεση ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία, με στόχους τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους, καθώς και
 - η διεθνής προβολή του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, με τη συνδρομή του Δήμου, μέσω βιβλίου που κυκλοφόρησε από μεγάλο βρετανο-αμερικανικό εκδοτικό οίκο, σχετικά με την επιστήμη της οργανοληπτικής αξιολόγησης του ελαιολάδου.

Ο Π. Ε. Νίκας επεσήμανε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει και να διευρύνει ανάλογες παρεμβάσεις για τη στήριξη και προβολή των αγροτικών μας προϊόντων.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, όπου εφαρμόζονται οι σύγχρονοι κανονισμοί για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Εκεί, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την παραγωγική διαδικασία.

gyfteas 4

 
Εγκαινιάσθηκε στα Αρφαρά το εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας»

 Αγιασμός τελέσθηκε χθες βράδυ, Δευτέρα 28 Απριλίου, στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» στα Αρφαρά, παρουσία πλήθους κόσμου και υποψηφίων του συνδυασμού. «Αγωνίζομαι σε όλη μου τη ζωή τα λόγια μου να τα κάνω πράξη. Έχω να σας υποσχεθώ πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται στην παραγωγική διαδικασία», τόνισε σε ομιλία του μετά την τελετή του αγιασμού – δίνοντας το στίγμα της επόμενης πενταετίας - ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας.

Arfara3

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,

ΕΓΝΟΙΑ ΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ!
Και προσέθεσε τα εξής, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου: «Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα. Σύμμαχός μας ο τόπος. Έγνοια μας η πατρίδα και ο Δήμος». Ζήτησε, δε, από τους παρισταμένους «να είμαστε ενωμένοι» και «να μας δώσετε όση περισσότερη δύναμη μπορείτε, για να υπηρετήσουμε αυτούς τους μεγάλους στόχους που έχουμε».
Ο Π. Νίκας τόνισε πως η «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» περιλαμβάνει ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογίες, τους οποίους ενώνουν οι αξίες, οι παραδόσεις και τα ιδανικά του Ελληνισμού, ο σεβασμός προς την Εκκλησία, καθώς και η αυτοδιοικητική προοπτική.
Στάθηκε, δε, ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατόρθωσε
να κρατήσει το Δήμο όρθιο παρά τη μείωση των πόρων κατά 70% και τις μεγάλες δαπάνες για τα απορρίμματα, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μόνος χωρίς ΧΑΔΑ, αλλά και
να διασφαλίσει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και του περιμετρικού Καλαμάτας, καθώς και την επαναλειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα.

Arfara1

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
Ειδικά για τον αυτοκινητόδρομο, ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την ανάπτυξη που αναμένεται να γνωρίσει ο τόπος μας, μαζί με το αεροδρόμιο που ήδη συνδέει την περιοχή μας με 30 πόλεις της Ευρώπης. Η ανάπτυξη της περιοχής μας, που ήδη έχει ξεκινήσει παρά την κρίση, σημαίνει πως τα Αρφαρά θα αποτελέσουν τη δυτική περιοχή ενός μεγάλου κέντρου για όλη τη νότια Πελοπόννησο.
Ο Δήμος Καλαμάτας, οικονομικά υγιής καθώς είναι πλεονασματικός κατά 6,5 εκατ. ευρώ το 2013, στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική, τόσο με στρατηγικές επιλογές μεγάλων έργων, αξιοποιώντας και διεκδικώντας κοινοτικά κονδύλια, όσο και με μικρότερα έργα, που παρεμβαίνουν καίρια ανά περιφέρεια.

Arfara2

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Για τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ενδεικτικά στην κατασκευή του κοινόχρηστου χώρου στο Μαγκλαραίϊκο και στην ολοκλήρωση του Νιαρχαίϊκου λιοτριβιού στ' Αρφαρά, στα έργα διαχείρισης λυμάτων στον Άγιο Φλώρο και στον ποδηλατόδρομο, στο έργο ύδρευσης Σταματινού – Πελεκητό που θα επεκταθεί και στην Άνω Βρωμόβρυση, στην κατασκευή του δρόμου Άνω Αρφαρά – Πολιανή για την εξυπηρέτηση της κτηνοτροφίας σ' αυτή την ορεινή περιοχή.
Για τα χρόνια που έρχονται, ο Π. Νίκας περιέγραψε την προοπτική ως εξής: η Καλαμάτα θα αποτελεί ενιαίο σύνολο που θα φθάνει μέχρι τ' Αρφαρά, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου, οι αγωγοί λυμάτων θα φθάσουν μέχρι την περιφέρεια των Αρφαρών. Μεγάλη σημασία έχει επίσης η ανάπτυξη των πάρκων του Πηδήματος και του Αγίου Φλώρου.
«Αν ο Δήμος δεν είναι νοικοκυρεμένος, αν ο Δήμαρχος είναι σπάταλος, θα επιβαρυνθεί η ιδιοκτησία με επιπλέον τέλη», επεσήμανε ο Δήμαρχος. Τόνισε, δε, πως χάρις στις προσπάθειες και την καλή διαχείριση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, τα τέλη δεν αυξήθηκαν και δε θα αυξηθούν όσο διαρκεί η κρίση.
Μετά το πέρας της ομιλίας και αφού δέχθηκε συγχαρητήρια και ευχές για εκλογική επιτυχία από το κοινό, ο Δήμαρχος μαζί με υποψήφιους πραγματοποίησαν σύσκεψη στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας». Έγινε ανταλλαγή απόψεων, ο Π. Νίκας έδωσε κατευθύνσεις για την εκλογική διαδικασία, ενώ στη συνέχεια πολίτες έθεσαν διάφορα ζητήματα για τα οποία προτάθηκαν λύσεις.

 Arfara4  arfara2014

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 5
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.