| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Ο Συνδυασμός μας > Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι > Εκλογική Περιφέρεια Καλαμάτας > ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΗΛΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΗΛΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

DIKAIOULAKOSΚΙΝ.6944522961
Τηλ : 27210- 86210
FAX : 27210- 62938
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών
Τμήμα Φυσικής

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

• Απασχολούμενος επί διετία στην έδρα Ηλεκτρονικής του πανεπιστημίου Πατρών (ψηφιακά ηλεκτρονικά – εργασία με θέμα SAMPLE – HOLD).
• Καθηγητής Φυσικής, ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης.
• Καθηγητής στο μεταλυκειακό προπαρασκευαστικό κέντρο Καλαμάτας.
• Καθηγητής Φυσικής επί τριετία στο ΚΕ.ΤΕ.Κ. Μεσσηνίας.
• Με την ιδιότητα του Φυσικού έλαβα μέρος στο πρώτο διαγωνισμό επιστημονικού πειράματος και απέσπασα το πρώτο βραβείο.
• Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας κατά τα έτη 1994-1998, 2002 -2006, 2006-2010 και 2010-2014.
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κατά τα έτη 1994-1996
Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος κατά τα έτη 1994-1998
Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ κατά τα έτη 1996-1998
Πρόεδρος ΚΕΚ Δήμου Καλαμάτας κατά τα έτη 2002 - 2004
Πρόεδρος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Καλαμάτας
Τακτικό Μέλος της Φάρις κατά τα έτη 2010-2014
• Με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Ε. προώθησα την ίδρυση Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου με έδρα την Καλαμάτα.
• Επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα ανάπτυξης – Περιβάλλοντος και πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας από 9/2/1999 σύμφωνα με απόφαση του Νομάρχη Μεσσηνίας.
• Με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου έχω προωθήσει συνεργασίες - προγράμματα με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στους τομείς σεισμολογίας - θαλάσσιο περιβάλλον και συγκεκριμένα στα προγράμματα
- Μεσσηνιακός Κόλπος
- Μέτρηση μικροσεισμικής δραστηριότητας με τη βοήθεια υποθαλάσσιων σεισμογράφων στο Μεσσηνιακό Κόλπο.
• Με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου έχω κάνει πρόταση για τη εγκατάσταση μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο δημοτικό διαμέρισμα Καρβελίου του Δήμου Καλαμάτας.
• Με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου έχω προτείνει τη συνεργασία μεταξύ του ΕΛΚΕΘΕ και της Διαδημοτικής συνεργασίας για το Υδάτινο Δυναμικό της ευρύτερης περιοχής των ποταμών Παμίσου και Άρι.
• Συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
• Συνεργασία με το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας για την εξεύρεση στέγης, την περίθαλψη και τη σίτιση πολιτικών προσφύγων.
• Νυν Αντιπρόεδρος και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) παράρτημα νομού Μεσσηνίας
• Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛ.ΕΤ.Α.ΕΝ.) από το 1992 με αριθμό Μητρώου μέλους 80.
• Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαμάτας κατά τα έτη 1990-1994.
• Πρόεδρος του συλλόγου Οι Φίλοι του Ιδρύματος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ Καλαμάτας.
• Πρόεδρος Ομίλου UNESCO Καλαμάτας.

Οργάνωση ημερίδων στο Δήμο Καλαμάτας:

1. Ορθολογική χρήση της Ενέργειας - Α.Π.Ε. σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Ε.
2. Σε συνεργασία με τμήμα Περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ. δημιουργία χαρτών θορύβου για την πόλη της Καλαμάτας.
3. Διοργάνωση Σεμιναρίων για τη Φυσική Ραδιενέργεια (Ραδόνιο) σε συνεργασία με την έδρα της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεμιστημίου της Αθήνας (Διετές πρόγραμμα με τοποθέτηση 500 ανιχνευτών για πρώτη φορά στην Ελλάδα).
4. Συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για τη μέτρηση ρύπανσης του Μεσσηνιακού Κόλπου.
5. Διοργάνωση δύο συναυλιών σε συνεργασία με το σύλλογο Μεσσηνίων φοιτητών και των φίλων του ιδρύματος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο Κάστρο της Καλαμάτας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
6. Επί δημαρχοντίας Γεωργίου Κουτσούλη κάναμε τα εγκαίνια του γραφείου του ΕΛΚΕΘΕ στο Πνευματικού Κέντρου της πόλης μας.
7. Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία Εστίας Γνώσης και Επιστημών στην πόλη μας μετά από εισήγησή μου.
8. Το Δημοτικό Συμβούλιο προωθεί τη διενέργεια διεθνούς συνεδρίου ανά διετία με τίτλο «Αριστείο Επιστημών» μετά από εισήγησή μου.
9. Το Δημοτικό Συμβούλιο προωθεί μόνιμη έκθεση του CERN στην Καλαμάτα μετά από εισήγησή μου.
10. Το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2013 με τη λήξη του σχολικού έτους θα βραβεύει μαθητές που πρωτεύουν στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς μετά από εισήγησή μου.
11. Οργάνωση Ημερίδας σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής με θέμα Βιοπεριβάλλον- Βιοπολιτισμός
12. Μετά από πρότασή μου στο Δ.Σ. Καλαμάτας έγιναν θεσμός :
Τα «Ταϋγέτια» (σε συνεργασία με Οικολογικές Οργανώσεις για την προστασία του Ταϋγέτου ) και οι «Κύκλοι Ειρήνης» - Αντιπυρηνική εκδήλωση.
13. Οργάνωση ημερίδας με θέμα "Φυτοφάρμακα – Λιπάσματα" σε συνεργασία με ερευνητές του Δημόκριτου.
14. Σε συνεργασία με το ΔΙ.ΠΕ. οργάνωση Θερινού Οικολογικού Πανεπιστημίου τον Αύγουστο του 1998 στην πόλη της Καλαμάτας.
15. Συμμετοχή στο εθνικό συνέδριο "Η Εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Εθνικές Προτεραιότητες και Ευρωπαϊκή Στρατηγική" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 1998.
16. Συμμετοχή στο 1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) με θέμα "Αξιοποίηση Ήπιων Πηγών Ενέργειας και Τοπική Αυτοδιοίκηση" το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις 25 και 26 Ιανουαρίου 1992.
17. Συμμετοχή στο 2ο Περιβαλλοντικό συνέδριο της Ε.Ε.Φ. που έγινε στη Ζάκυνθο 26-28 Νοεμβρίου 1993 με θέμα "Πάρκο καινοτομιών επιστημονικής έρευνας και Περιβάλλοντος Καλαμάτας".
18. Θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας όσον αφορά το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη καθώς και θέματα παιδείας έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

 
 

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.