| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Ο Συνδυασμός μας > Υποψήφιοι Δημοτικών Κοινοτήτων > Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας > ΦΟΙΦΑ ΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) του ΙΩΑΝΝΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΟΣ
ΦΟΙΦΑ ΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) του ΙΩΑΝΝΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΟΣ

FOIFAΗ Τασούλα, Ιωάννου, Φοίφα, γεννήθηκε στην Καλαμάτα όπου και ζει μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και έπειτα έφυγε για την Αθήνα, όπου παντρεύτηκε και συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Μετά το πέρας των σπουδών της επιστρέφει στην γενέτειρά της Καλαμάτα, όπου και έκτοτε ξεκινά η ενεργή της ενασχόληση με τα κοινά της πόλης της Καλαμάτας.
Για τουλάχιστον 10 χρόνια διατέλεσε μέλος του Συλλόγου Ανθεστηρίων Καλαμάτας υπό την προεδρία της αειμνήστου Μαρίας Αντωνακοπούλου και στη συνέχεια της κας Καίτης Μαρκοπούλου , με κύρια καθήκοντα τη διοργάνωση της παρέλασης των λουλουδιών και αρμάτων. Όντας μητέρα δύο παιδιών υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας έπειτα δε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με χρέη γραμματέα καθώς επίσης και εκλεγμένο μέλος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων. Επίσης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνοσερβικής Φιλίας Καλαμάτας για την αποστολή βοήθειας και τροφίμων στην εμπόλεμη τότε Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και στο Κόσσοβο. Είναι εθελόντρια του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου της Καλαμάτας από τις απαρχές της λειτουργίας του. Στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καλυβίων όπου και ανήκει ήταν μέχρι και το 2013 μέλος του φιλόπτωχου ενώ σήμερα της έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα της επιτρόπου στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για γονείς υπό την αιγίδα του ΚΕΠΕΨΟ για την πρόληψη κατά των ουσιών καθώς επίσης και σεμινάρια ψυχολογίας στην Ακαδημία Πολιτών.
Τέλος, στην κεντρική αγορά Καλαμάτας διατηρεί το κατάστημα εμπορίας φρέσκων ψαριών «ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΟΙΦΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ» που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τρεις ολόκληρες γενιές με σεβασμό στην παράδοση και στον καταναλωτή.
Σήμερα σε μια εποχή που η αυτοκριτική και η ενεργοποίηση των πολιτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ και που όλοι καλούμαστε να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για να φέρουμε την αλλαγή, είναι υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Παναγιώτη Νίκα.
Συνεπής στην κοινωνική της δράση και στην αγάπη της για τον τόπο της επιδιώκει την καθαρή γειτονιά με τα όμορφα παρτέρια με λουλούδια, την φιλανθρωπία προς τους συμπολίτες μας που περνούν αυτές τις μέρες δύσκολες οικονομικά στιγμές, τη βοήθεια και την αλληλεγγύη σε ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας, που πλήττονται από ασθένειες, εξαρτήσεις από ουσίες, σεισμούς, πολέμους και φτώχεια που φτάνει τα όρια της εξαθλίωσης. Κύριο μέλημα στην προσπάθεια της αυτή είναι η αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των πολιτών της Καλαμάτας για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο μια πόλη, που έχει την τύχη παρά την κρίση που πλήττει την Ελλάδα να διάγει μια περίοδο ανάπτυξης, μέσω της δια βίου μάθησης και συνεχής ενημέρωσης.
Ταπεινά αλλά με όρεξη και πάθος το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ότι και αυτή με τη σειρά της θα δώσει τον δικό της μικρό αγώνα για την αναβάθμιση της αγαπημένης της πόλης.        

 
 

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.