| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Ο Συνδυασμός μας > Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι > Εκλογική Περιφέρεια Καλαμάτας > ΝΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ / ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ / ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ε.α.
ΝΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ / ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ / ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ε.α.

Nikas athΓεννήθηκε την 19η Αυγούστου 1958 στην Αθήνα και το 1976, εισήχθη στο τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, από όπου και αποφοίτησε το 1980 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Έκτοτε υπηρέτησε ως χειριστής μαχητικών αεροσκαφών σε διάφορες Μοίρες αεροσκαφών. Κατά την διάρκεια της καριέρας του φοίτησε σε πλείστες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και σε ανώτατα Επιτελικά εκπαιδευτικά κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τοποθετήθηκε σε επιτελικές θέσεις και θέσεις ευθύνης, βραβευθείς με αριστεία από την Αεροπορία και την Πολιτεία για τις υπηρεσίες του. Τον Σεπτέμβριο του 1998 αποστρατεύτηκε στο βαθμό του Αντισμηνάρχου και μετέβη στην Αγγλία όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως χειριστής πολιτικής αεροπορίας. Ακολούθως εργάστηκε σε αεροπορικές εταιρείες του εσωτερικού και του εξωτερικού επί αεροσκαφών Boeing και Airbus, ταξιδεύοντας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Άπω Ανατολή. Η απόκτηση της τεράστιας εμπειρίας που απέκτησε μέσω των επαφών του με ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητος, κουλτούρας ή εκπαίδευσης και κινούμενος σε χώρους με διαφορετική οργάνωση, φιλοσοφία, δραστηριότητες και τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων πολιτών, τον ώθησαν στην απόφαση να ταχθεί στον ενεργό αγώνα υπέρ των συμπολιτών του. Η αγάπη για την Πόλη μας, τα σχέδια και τα όραματά του, για ένα Δήμο που πρέπει να αντιμετωπίζει τις διεθνείς προκλήσεις του μέλλοντος δυναμικά και με σωστό προγραμματισμό, ταυτίστηκαν με το έργο και τα σχέδια του Δημάρχου μας κ. Παναγιώτη Νίκα, και αποφάσισε να σταθεί συνοδοιπόρος του στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Οι γονείς του Ευάγγελος και Σταυρούλα Πικέα, είναι αυτοί που του δίδαξαν την πίστη στην Πατρίδα και τις αξίες της οικογένειας, τον σεβασμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Έχει master στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων, ομιλεί την Αγγλική και είναι άριστος γνώστης πληροφορικής. Τις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με κατασκευές και αεραθλήματα. Αγαπάει τη θάλασσα και κάνει ιστιοπλοΐα και καταδύσεις με αυτόνομες αναπνευστικές συσκευές. Από τους συντοπίτες του περιμένει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους, πέραν από κάθε πιστεύω και πολιτικές πεποιθήσεις. Μόνο κριτήριο επιθυμεί να αποτελέσει η αγάπη για τον Δήμο μας.

 
 

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.