| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Ο Συνδυασμός μας > Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι > Εκλογική Περιφέρεια Καλαμάτας > ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ/ΜΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ /ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ/ΜΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ /ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

POLITIS2014Ο Δημήτριος Πολίτης γεννήθηκε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαιίκων του Δήμου Καλαμάτας. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά, το ένα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας και το άλλο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως και κατέχει πτυχίο Διετούς Μετεκπαιδεύσεως του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Ως δάσκαλος εργάσθηκε σε δημοτικά σχολεία της Μεσσηνίας και τα περισσότερα χρόνια υπηρέτησε σε σχολεία της Καλαμάτας.
Άσκησε καθήκοντα Διευθυντή στα Δημοτικά Σχολεία 13ο, 25ο, 10ο και 21ο Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του μετείχε ενεργά στο Συνδικαλιστικό Κίνημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Ταμίας, Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Δ/Ν Μεσσηνίας καθώς και Αιρετός Εκπρόσωπος του Κλάδου Δασκάλων και Νηπιαγωγών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας.
Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 εξελέγη Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαιίκων και διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για όλη την τετραετία (1999-2002) καθώς και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ), όπου είχε την ευθύνη για τα προγράμματα Κοινωνικού Αποκλεισμού που αφορούσαν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε την πρώτη διετία (2007-2008) Πρόεδρος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Καλαμάτας, Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Τη διετία (2009-2010) διετέλεσε Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα του Δήμου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές του 2010 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε την πρώτη διετία (2011-2012) Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από τις αρχές του 2013 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας και Μέλος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας.

 

 
 

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.