| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Το Έργο μας > Το Έργο μας {2006 - 2010}

Με μια ματιά

photo_nikas2Φίλες και φίλοι,

Είμαστε υπερήφανοι ως Δημοτική Αρχή, γιατί στην τετραετία της Θητείας μας τηρήσαμε το πρόγραμμά μας, πράξαμε ο,τι υποσχεθήκαμε στους πολίτες και βελτιώσαμε εντυπωσιακά την κατάσταση στην πόλη και το Δήμο μας και μάλιστα μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες.

Ο Δήμος μας αποτελεί πλέον για την πατρίδα μας παράδειγμα και πρωτοπορία όχι μόνο για τις επιδόσεις στον πολιτισμό, αλλά και για μια σειρά από άλλες δράσεις, όπως είναι η ανακύκλωση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η απορρόφηση πόρων (ΘΗΣΕΑΣ), η κοινωνική αλληλεγγύη (Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο), η Ψηφιακή Σύγκλιση.

Οι εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και οι Αναπλάσεις, οι φυτεύσεις χιλιάδων δένδρων και ο Ποδηλατόδρομος, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας και κάνουν την πόλη μας πιο σύγχρονη και πιο ελκυστική.

Από την άλλη, έργα εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στα Γιαννιτσάνικα, την περιοχή Καλλιπατείρας, τη Ράχη, το Φραγκοπήγαδο, το Πέταλο, στα Τοπικά Διαμερίσματα βελτιώνουν εντυπωσιακά το επίπεδο των υποδομών του Δήμου μας.

Ακόμα, με την κατάργηση Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, με την εισαγωγή του Διπλογραφικού Συστήματος και τη Γενική Οργανωτική Αναδιάταξη, διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας και βελτιώθηκε η λειτουργικότητα και η απόδοση των δημοτικών Υπηρεσιών.

Τέλος, με μια σειρά έργων, που θα πραγματοποιηθούν σύντομα, όπως το Νέο Δημαρχείο, οι αναπλάσεις σε Κεντρικούς δρόμους (Φαρών, Ακρίτα, Ηρώων), η παρέμβαση στον ποταμό Άρι και τα Ακοβίτικα, η ολοκλήρωση της Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο κτλ, η πόλη μας θα κερδίσει σε ανθρωπιά, ομορφιά, ελκυστικότητα και ποιότητα.

Ως Δημοτική Αρχή αγωνιστήκαμε ενωμένοι, εργασθήκαμε με όραμα, αφιερώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, λύσαμε προβλήματα, παλέψαμε με δυσμενείς καταστάσεις και τελικά πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες, που είναι οι κριτές όλων μας.

 

Με φιλία και εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Παναγιώτης Ε. Νίκας

 
 

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.