| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας > Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας επισκέφθηκε τα Λαίϊκα και το Καλάμι
Ο Δήμαρχος Π. Ε. Νίκας επισκέφθηκε τα Λαίϊκα και το Καλάμι

Τα Λαίϊκα και τον οικισμό Καλάμι του Ασπροχώματος επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας.
Στα Λαίϊκα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή, με έμφαση στην απόκτηση κατά χρήση εκτάσεως που παρεχώρησαν τα αδέλφια Κάρτσωνα, όπου θα κατασκευασθεί αθλητικό κέντρο για τη νεολαία της περιοχής. Ακόμη, ο Δήμος ολοκληρώνει τη μελέτη για την κατασκευή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Καίριας σημασίας έργο αποτελεί, επίσης, η επέκταση των αγωγών αποχέτευσης προς Λαίϊκα και Θουρία, έργο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

leika3

Κορυφαίο έργο για τα Λαίϊκα, που θα προσδώσει υπεραξίες στην περιοχή, αποτελεί ο κόμβος Λαιΐκων του περιμετρικού Καλαμάτας (βρίσκεται υπό κατασκευή). Ο κόμβος αυτός, στην απόληξη του αυτοκινητοδρόμου, δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό και προστέθηκε κατόπιν προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής. Επίσης, σε λίγους μήνες η περιοχή θα εξυπηρετείται και από τον κόμβο εργοστασίου Καρέλια, δεδομένου ότι αυτός ο κόμβος του περιμετρικού θα παραδοθεί πρώτος σε χρήση. Μετά το πέρας της ομιλίας του Δημάρχου, ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους.

leika

Νωρίτερα, στο Καλάμι, ο Π. Ε. Νίκας μίλησε στους κατοίκους του οικισμού αυτού, ο οποίος υπάγεται στο Ασπρόχωμα, για τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει την περιοχή. Σε ερώτηση κατοίκων τι θα γίνει με τη ΜΟΛΑΚ, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων έκλεισε με δικαστική απόφαση λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων, προσθέτοντας πως κανένας σοβαρός επιστήμονας δε μιλάει για επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ. Είπε ακόμη πως τα έργα αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού προχωρούν, ενώ θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα πλήρους διαχείρισης της λυματολάσπης. Σχετικά με τον παλιό εθνικό δρόμο, ανέφερε ότι πρέπει να εξετασθεί η αναβάθμισή του, με κατασκευή του ανατολικού πεζοδρομίου, με νησίδα στη μέση και φωτισμό.
Ο Π. Νίκας υπογράμμισε το γεγονός πως ανέλαβε ο Δήμος να πληρώσει την πράξη εφαρμογής για την πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος, η οποία εκπονείται, ενώ ανακατασκεύσε ριζικά το γήπεδο, έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Για, δε, τη διαχείριση ομβρίων, ανέφερε πως υπάρχει υπόσχεση από την Κυβέρνηση για έργα από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα, που θα καλύψουν και το Ασπρόχωμα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα και σε μέρος της Καλαμάτας (νοτιοανατολικά της Ευριπίδου).

 
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.