| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας > Συνάντηση του Π. Ε. Νίκα με παράγοντες του αθλητισμού
Συνάντηση του Π. Ε. Νίκα με παράγοντες του αθλητισμού

nikasathl

Με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και ενώσεων, συναντήθηκε ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου, στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη του αθλητισμού, τονίζοντας πως η αθλητική δραστηριότητα είναι σημαντικός παράγοντας για τη συγκράτηση της νεολαίας από βλαβερές συνήθειες, πως «ο αθλητισμός είναι σχολείο και τα παιδιά προσλαμβάνουν και αρετές κοινωνικές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να κάνει μεγάλα και μικρά έργα, μεταξύ άλλων και στον αθλητικό τομέα, παρά τη μείωση κατά 70% των πόρων του σε συνθήκες πτώχευσης της χώρας, παρά τα μεγάλα έξοδα για τα απορρίμματα, πρόβλημα που επιλύθηκε όμως από τη Δημοτική Αρχή με τη μέθοδο της διαχείρισης, παρά την ανάγκη να υποστηριχθούν οι συνάνθρωποι της ανάγκης, όπως κι έγινε.

nikasathl2

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων, όπως (ενδεικτικά) η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Ασπροχώματος, το Αθλητικό Πάρκο Μοτοσυκλέτας στα Γιαννιτσάνικα, εκτάσεως 57 στρεμμάτων, ένας χώρος που αναμένεται να καλύψει τη νότια Πελοπόννησο με εμβέλεια και πέραν αυτής, η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και των αποδυτηρίων στην «Τέντα» και άλλες εργασίες συντήρησης εκεί, η επίστρωση με taraflex, ο νέος φωτισμός, η συντήρηση κερκίδων και το στέγαστρο εισόδου στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στ' Αρφαρά. Προσέθεσε πως ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου στην Παραλία Καλαμάτας, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα ενταχθεί το έργο σε Κοινοτικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση. Θα ληφθεί, επίσης, μέριμνα για τον εκσυγχρονισμό της «Τέντας», του κελύφους της και όλου του περιβάλλοντος χώρου.
Ο Π. Ε. Νίκας υπογράμμισε, επίσης, τη συνέχιση της κατασκευής ποδηλατοδρόμων, καθώς θα προκηρυχθεί άμεσα το έργο για ποδηλατόδρομο στη διαδρομή Νέδοντας – Κορδίας – Δυτική Παραλία, ενώ βρίσκεται υπό ένταξη σε Κοινοτικό πρόγραμμα το έργο του μεγάλου ποδηλατοδρόμου από το Δημαρχείο, κατά μήκος της οδού Νέδοντος και μέσω της Σαλαμίνος στο λιμάνι.

nikasathl1

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο παραθαλάσσιο μέτωπο, τις οποίες προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή, η κατασκευή του παραθαλάσσιου πάρκου από το «Πανελλήνιον» μέχρι την πρώην ταβέρνα Κοιλάκου θα συμπεριλάβει τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.
Ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο οι εκπρόσωποι σωματείων και ενώσεων εξέφρασαν ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στον αθλητισμό, που περιλαμβάνει την υποστήριξη για την πετυχημένη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με διεθνή ακτινοβολία. Τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα κατασκευής ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου και ο Δήμαρχος τόνισε πως υπάρχει χώρος (στα Παλιάμπελα, στη δυτική Καλαμάτα), εκτιμώντας ότι η πόλη θα αποκτήσει μια τέτοια υψηλού επιπέδου αθλητική υποδομή.

nikasathl3

nikasathl4

 
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.