| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας > Θερμά δεκτός ο Δήμαρχος στην Αγία Τριάδα και τη Ράχη
Θερμά δεκτός ο Δήμαρχος στην Αγία Τριάδα και τη Ράχη

Τις περιοχές της Αγίας Τριάδος και της Ράχης επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Οι πολίτες υποδέχθηκαν θερμά το Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα στη Ράχη μίλησε προς τους συγκεντρωθέντες στο δρόμο, μπροστά στο φούρνο Μπαρνασά.

agiatriada3

agiatriada4

Στην Αγία Τριάδα και στη Ράχη, ο Δήμαρχος περιέγραψε σε αδρές γραμμές την πετυχημένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ένα Δήμο οικονομικώς υγιή, άρα βιώσιμο, ο οποίος παρέχει καλές υπηρεσίες στους δημότες και στους επισκέπτες. Η καλή του οικονομική κατάσταση επιτρέπει στο Δήμο Καλαμάτας να πραγματοποιεί μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, καθιστώντας την Καλαμάτα, τις γειτονιές της και τα χωριά του Δήμου μας ελκυστικότερα. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δίδει, επίσης, τη δυνατότητα να εκτελούνται σε καιρό σοβαρής οικονομικής κρίσης μεγάλα έργα, που ενισχύουν το ρόλο της Καλαμάτας ως κέντρου της νότιας Πελοποννήσου (αυτοκινητόδρομος, περιμετρικός). Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν παρά τις μεγάλες δαπάνες για τα απορρίμματα, θέμα που η Δημοτική Αρχή επέλυσε με τη μέθοδο της διαχείρισης, παρά τη μείωση των πόρων κατά 70% και χωρίς αύξηση δημοτικών τελών και φόρων.
Ο Π. Νίκας, σε διάλογο που είχε με τους κατοίκους, απάντησε σε ερωτήματα και συζητήθηκαν προτάσεις επίλυσης ζητημάτων της καθημερινότητας ανά γειτονιά.

agiatriada

Τέλος, στην Αγία Τριάδα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παραβατικότητας μερίδας αθιγγάνων, οι οποίοι έχουν καταλάβει δημόσια αλλά και ιδιωτικά οικόπεδα (πυρήνας του προβλήματος η κατάληψη του οικοπέδου του ΟΑΕΔ) πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο. Η Δημοτική Αρχή έχει αρμοδίως και δημοσίως αναδείξει το θέμα και επιμένει στην επιβολή του νόμου. Μάλιστα, αφού μεσολάβησαν οι αναγκαίες χρονοβόρες διαδικασίες, ο Δήμος Καλαμάτας κατόπιν δικαστικής αποφάσεως κατεδάφισε 14 παράνομους οικίσκους αθιγγάνων, στα Παλιάμπελα, απελευθερώνοντας δημοτικό χώρο, όπου κατασκευάζεται τώρα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως το θέμα αυτό απαιτεί πολιτική λύση.

agiatriada1

agiatriada2

 
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.