| Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Πλοήγηση | Χρήσιμες Υπερσυνδέσεις | Χρήστες |
 
 
Αρχική > Τα νέα μας > «Να φτιάξουμε μια πόλη, να τη ζηλεύουν όλοι»
«Να φτιάξουμε μια πόλη, να τη ζηλεύουν όλοι»

epaggelmaties1

Την επιδίωξη της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», που αποτελεί προσδοκία όλων των Καλαματιανών, «να φτιάξουμε μια πόλη, να τη ζηλεύουν όλοι» ανέλυσε το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαΐου, σε πολλές δεκάδες εμπόρων και επαγγελματιών, ο Δήμαρχος και υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας. Στην παλιά αίθουσα του Επιμελητηρίου, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ του Δημάρχου και των επαγγελματιών, οι οποίοι έθεσαν πλήθος θεμάτων και έλαβαν κατάλληλες απαντήσεις από το Δήμαρχο, σε μια συνάντηση που διήρκεσε περί τις δυόμισι ώρες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, που απέφεραν καρπούς, για Δήμο νοικοκυρεμένο, πλεονασματικό, που υποστηρίζει το συνάνθρωπο της ανάγκης. Χάρις, δε, στην οικονομική του υγεία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μικρά και μεγάλα έργα. Ταυτόχρονα, με συντονισμένες ενέργειες αξιοποιεί τα Κοινοτικά προγράμματα, για τη διενέργεια παρεμβάσεων που αλλάζουν το πρόσωπο της Καλαμάτας και των Τοπικών Διαμερισμάτων, αυξάνοντας την ελκυστικότητά τους.

epaggelmaties
Ο Π. Ε. Νίκας αναφέρθηκε, επίσης, στη διοργάνωση από το Δήμο Καλαμάτας πλήθους εκδηλώσεων κάθε χρόνο, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας. Εκδηλώσεις όπως η Λευκή Νύχτα, το Καλαματιανό Καρναβάλι, η έκθεση Άρτος – Οίνος - Έλαιον, η Ανθοκομική Έκθεση προβάλλουν την πόλη και την περιοχή μας, τα προϊόντα μας και προσελκύουν επισκέπτες, κάτι που αποβαίνει προς όφελος των επαγγελματιών και των εμπόρων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναπλάσεων σε οδούς, σε συνέχεια της πετυχημένης ανάπλασης στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και εκείνων με τις οποίες ολοκληρώνεται ο μεγάλος πεζόδρομος από το Κάστρο μέχρι την Παραλία (σε φάση αποπεράτωσης βρίσκεται το έργο στη Φαρών και στην Πλάτωνος, ενώ απομένει προς κατασκευή η παρέμβαση στα «Ουζάκια»). Επίσης, έγινε διάλογος σχετικά με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και άλλα συναφή θέματα και ο Δήμαρχος – μεταξύ άλλων – τόνισε: «Συμφωνώ να συνδιαμορφώνουμε τους κανόνες, αλλά μετά να τους τηρούμε».

ΝΙΚΑΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 5
Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο, ακόμη, αναφορικά με την ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Δημοτική Αρχή για ανάδειξη του παραλιακού μετώπου (παραθαλάσσιο πάρκο, καθαίρεση αποθηκών στο λιμάνι, εκσυγχρονισμός του λιμένα με πρώτο μέλημα την εκβάθυνση της λεκάνης του κ.ά.), τονίζοντας πως μέσα σε 5 μήνες από τότε που ο Δήμος ανέλαβε το Λιμενικό Ταμείο, έφυγαν τα σαπιοκάραβα. Τόνισε, δε, ότι πρώτος στόχος των Καλαματιανών πρέπει να είναι η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, ο οποίος αναδεικνύει μια θαυμάσια παραλία και ενοποιεί τα ξενοδοχεία, θα ωφελήσει δε πολύ την Καλαμάτα.

epaggelmaties2

 
 


Get the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

video

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.